Brick (ArGeLite)

Luonnollinen savitiili

Luonnon savesta valmistettu tiiliverhousjärjestelmä koostuu myös asennuskiskoista ja erilaisista liitoskappaleista. Järjestelmä on tarkoitettu käytettäväksi liike-, toimisto- ja kerrostaloissa ym.
Julkisivukivet on kiinnitetty metalliprofiileihin (asennuskiskoihin) ruotsalaisella patenttimenetelmällä. Kokoamis- ja liitosdetaljit ovat samat kuin Marmoroc:in, jollainen on tyyppihyväksytty SITAC:in toimesta (Ruotsin rakennustekniikan hyväksymiselin) rakennusmääräysten osan 6:532, 5:63, 5:631 ja suunnittelumääräysten osan 2:111 (hyväksyntä nro. 1356/70) mukaisesti.

Tuotekuvaus
Julkisivutiili on valmistettu savesta, jota on poltettu korkeassa lämpötilassa (noin 1200 °C). Asennuskiskot on valmistettu kuumasinkitystä teräksestä ja käsitelty mustalla pintamaalilla. Julkisivutiilellä on korkea kylmänkestävyys ja se on erittäin iskunkestävä. Tiilen muoto ja asennusperusteet on osoitettu kuvassa alempana. Tiilen asennus tehdään käyttämättä nauloja, ruuveja tai mitään muuta kiinnitysmateriaalia. Mahdollisen vaurion tapauksessa voidaan yksittäinen kivi helposti poistaa ja vaihtaa. Kulmakivet tai vaihtoehtoisesti kulmaprofiilit ja muut liitosprofiilit ovat osana valikoimaa.

Mitat
Pituus: 400 - 800 mm (vakiomitat)
Korkeus: 200 mm, 300 mm, 400 mm (vakiomitat)
Paksuus: 22 - 33 mm
Rakennuspaksuus sisältäen asennuskiskot ja tiilet on noin 42 - 50 mm

Paino
Paino: noin 31 kg/m² rakennettua seinää sisältäen asennuskiskot.

Ulkonäkö
Tiilet ovat saatavilla eri muodoissa, väreissä ja eripintaisina. Pinta on joko himmeän kiiltävä sileä tai lasitettu. Tiilet asennetaan 10 mm vaakasaumalla ja 5-10 mm pystysaumalla. Helppo on toteuttaa julkisivukuvioita.

Suunnitteluohje
Asennuskiskot kiinnitetään suoraan seinään ruuveilla tai nauloilla. Kiitos asennuskiskojen muodon, hengittävää ilmatilaa jää noin 20 mm kiven ja alla olevan seinän väliin. Täydentävän eristeen päälle on asennettu erityinen metallilevystä valmistettu välikannatin, samoin myös eristys ja tuulensuojalevy. Kaikki profiilit soveltuvat rakennuskorkeuteen 100 metriin saakka. Piirustukset, jotka esittelevät erilaisia ikkuna-, ovi-, räystäs-, perustus- yms. liitosdetaljia, ovat meiltä saatavissa pyynnöstä.

Tällaista saa myös Brickinä
Ruotsalainen Marmoroc BRICK on Wienerbergerin Argeton poltettu savitiili, joka on sovitettu ja patentoitu Marmorocin kiinnitysjärjestelmään.

Katso tästä Hotelli Levi

Argeton värit

 

Brick ArgetonLite 3

WP 20160915 14 31 25 Pro

WP 20160915 14 30 34 Pro

FullSizeRender 4

FullSizeRender 8